Učinkovita in hitra rešitev za krive zobe

Če je bil nekoč zobni aparat namenjen predvsem otrokom oziroma mlajšim generacijam, je danes ortodontska ponudba namenjena tudi odraslim osebam. Aparat za zobe je torej lahko odličen pripomoček za ravnanje vaših zob tudi v kasnejših letih. Krivi zobje namreč niso samo težava najstnikov, temveč tudi starejših.

Če vas torej mučijo krivi zobje oziroma kakršna koli druga nepravilnost pri obliki zob, si naprej poiščite dobrega in uveljavljenega ortodonta. Morda vam ga bo priporočil kateri od prijateljev, znancev ali sorodnikov, ki mu dobro zaupate in veste, da je imel nedavno nazaj odlično izkušnjo s tovrstnim strokovnjakom. Sicer pa imate veliko dobre ponudbe tudi na spletu.

Izbira pravega zobnega aparata

Zobni aparat vam še zdaleč ni na voljo v samo eni obliki. Izbirate namreč lahko med izjemno bogato ponudbo različnih vrst. Nekateri aparati za zobe so snemljivi, spet drugi so fiksni. A tudi ti dve vrsti imata svoje podkategorije. Sicer pa je najbolje, da vam najustreznejši aparat za zobe pomaga določiti kar ortodont.

V zadnjem času je izjemno priljubljen Invisalign, ki mu nekateri pravijo tudi nevidni zobni aparat. Nevidni zobni aparat Invisalign se je razvil v ZDA, v tem hipu pa velja za pravi hit med zobnimi aparati po celem svetu.

Pravilna nega med nošenjem aparata za zobe

Vaši krivi zobje ali druge nepravilnosti kaj hitro lahko postanejo le še preteklost. A najprej si morate najti ustreznega ortodonta, izbirati pravo vrsto aparata, opraviti preglede in ne nazadnje poskrbeti še za učinkovito nego in vzdrževanje pripomočka za ravnanje zob.

Nekateri aparati za zobe so snemljivi, drugi fiksni. Pri slednjih je nega morda še nekoliko zahtevnejša. A če boste dosledno upoštevali nasvete ortodonta, potem boste za pripomoček in svojo ustno votlino zagotovo dovolj dobro poskrbeli. Nekoliko doslednejši boste morali biti pri nošenju snemljivega aparata, saj boste lahko sami določali, kdaj ga boste sneli in kdaj namestili nazaj. Tudi pri tem se je treba držati nasvetov strokovnjaka.

Leave a Reply